T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Salih Şeremet Ortaokulu

Salih Şeremet Ortaokulu

Telefon
0 (224) 271 6632 / 253 1790 / 0(507)861 00 16
Belgegeçer
Cep Tel 0(507)861 00 16
WEB
https://salihseremetoo.meb.k12.tr
Adres
ELMASBAHÇELER MAH. 3.BAŞ SK. SALİH SEREMET ELMASBAHÇELER ORTAOKULU SİTESİ SALIH ŞEREMET ORTAOKULU BLOK NO 3 OSMANGAZİ / BURSA
Vizyon
1.Akademik olarak bireylerin bir üst öğretime devam etmesi 2.Kaliteli eğitim öğretim ortamına sahip bir okul olmak 3.Bilgi ve teknolojiyi bütün öğrencilerin kullanabildiği bir okul olmak 4.Özel eğitime gereksinim duyan öğrencileri hayata hazırlayan bir okul olmak
Misyon
Seviyesi yüksek, insana yaraşır bir yaşam için; » Gerekli bilgi, beceri ve değerlerle donanmış, ruhsal ve bilişsel olarak kendini geliştirmiş,şahsiyetli, özgüven sahibi, karar verebilen ve verdiği kararların sorumluluğunu üstlenebilen,çok yönlü düşünebilen, yaşadığı yakın ve uzak ortamları tanıyabilen,kendisi ve çevresi ile barışık, hoşgörülü üretken, faydalı olabilecek tasarı ve projeler peşinde koşan, girişimci, icatçı,çevre ve tarih bilici gelişmiş, doğa ve tarih değerlerine sahip çıkıp koruyabilen,çağın gerektirdiği yenilikleri takip eden, bilgiye ulaşma yollarını bilen, aldığı bilgiyi kullanabilen, bireysel tercihlerinin farkında olan, mesleki eğilimleri gelişmiş, toplumsal tercihlere saygılı, takım ruhu, işbirliği ve dayanışma içinde olan; paylaşmayı bilen bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuzun 2017 yılında yeni binasına taşınmasıyla birlikte akademik, sportif ve kültürel başarıları her geçen yıl artmaktadır. 2022 yılı Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonluğu, 2022 yılı Yıldız Kızlar Step-aerobik Türkiye 2.liği, Küçükler Türkiye 5.liği 2022 yılı BOCCE Bursa ve Bölge 2.liği, Türkiye 7.liği, 2022 yılı Yüzme Yıldız Kızlar Bursa ve Bölge ve Türkiye yarı finalleri 2.liği, Türkiye 7.ciliği, 2022 yılı Yüzme Yıldız Erkekler Bursa ve Bölge ve Türkiye yarı finalleri 3.lüğü, Türkiye 7.ciliği, 2022 yılı Atletizm Bursa ve Bölge Şampiyonluğu, Türkiye 5.liği 2022 yılı Bilek Güreşi Bursa, Bölge ve Yarı Final 1.likleri ve Türkiye 5.liği, Önceki yıllarda; Badminton Türkiye Şampiyonluğu, Futsal Bursa Şampiyonlukları, Wushu Bursa Şampiyonluğu, Jimnastik/Step-Aerobik Bursa Şampiyonlukları Voleybol Bursa Dereceleri, Satranç Bursa Dereceleri, Zeka Oyunları Bursa Dereceleri...
Öğretmen :61
Öğrenci :1275
Derslik :54
Çok Amaçlı Salon :2
Spor Salonu :2
Fen Laboratuvarı :2
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :7560
Öğretim Şekli :Tam Gün Öğretim
Saatler
Ortaokullar: 08:50 - 15:15 DYK Kursları :15.30-17.00 Ana sınıfları Sabahçı Gruplar: 08.00-12.30 Öğlenci Gruplar: 13.00-17.00 Özel eğitim : 08:30 14.30 arasındadır.
Isınma
Merkezi Doğalgaz
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce Okulumuzda Yabancı Dil ağırlıklı proğram uygulanmaktadır.
Ulaşım
Gökdere Metro İstasyonunun yanında ve istasyonun yaklaşık 50 metre yakınındadır. Ayrıca bir çok toplu taşıma araçlarının duraklarına yakındır. Mahallede genel olarak otopark problemi olduğundan özel araçla sınavlara gelmek zorluk çıkarmaktadır.
Servis Bilgisi
Okulumuzun öğrenci servisleri Yıldırım İlçesinin ve Osmangazinin belli bölgelerine vardır.
Yerleşim Yeri
Gökdere Meydanından Fomara yönüne gidişte köşededir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Bursa´nın merkez ilçesi Osmangazi sınırları içerisinde, İl ve İlçe merkezine 800 uzaklıkta, Yıldırım İlçesine sınır ve Gökdere Bulvarı üzerindedir.
Kontenjan Bilgileri
MEB tarafında adrese dayalı olarak belirlenmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
En iyi liselere, en donanımlı öğrencileri, her yıl artarak gönderiyoruz. 2022 yılında mezun olan öğrencilerimizin % 25´i sınavla öğrenci alan okulları kazanmıştır. (6 Fen Lisesi, 36 Nitelikli Lise, 14 Proje İmam-Hatip Lisesi, 18 Proje Meslek Lisesi)
Okulun Sınav Başarı Durumu
2022 yılında mezun olan öğrencilerimizin % 25´i sınavla öğrenci alan okulları kazanmıştır. (6 Fen Lisesi, 3 Sosyal Bilgiler Lisesi, 36 Nitelikli Lise, 14 Proje İmam-Hatip Lisesi, 18 Proje Meslek Lisesi, 4 Spor Lisesi) 2021 yılı sonunda; 3 Fen Lisesi, 3 Sosyal Bilgiler Lisesi, 23 Nitelikli Lise, 66 proje lisesine sınava dayalı olarak öğrencimiz yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%100, tüm öğrencilerimiz bir liseye yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda; Atletizm, Voleybol, Futsal(kız-erkek), Futbol(kız-erkek), Basketbol, Step-Aerobik, Halk Oyunları, Yüzme, Masa Tenisi, Okçuluk, Bocce, Badminton, Gitar-Bağlama ve Satranç kursları devam etmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Tübitak Fuarı, Bilim Gezileri, Projeler ve Proje sergileri, Robotik Kodlama Kursları, Drone ve havacılık kursları yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Temiz Sınıf Projesi, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi, Deprem Bölgesi Kardeş Okul Projesi, Kütüphanem Zenginleşiyor Projesi, Kardeş Okula Kütüphane Projesi, Diğer bakanlıklar ve kurumlarla birlikte yürütülen; Temiz Okul sağlıklı Okul, Beslenme Dostu Okul, Ulu Şehirin Emanetleri, Sağlıklı Büyüyorum Projesi, Yeşilay ve Akademik Başarıyı Artırma Projeleri uygulanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
E-twinning Projeleri, Erasmus K1/K2 Projeleri
Yazdır